Lotul Național de Baschet U-20 a început pregătirile pentru Campionatul European

Selecționata masculină de baschet U-20 se pregătește de Campionatul European

Naţionala de baschet U-20 va participa în perioada 9-19 iulie la Campionatul European, Divizia B, care se va desfășura în Ungaria. Conform tragerilor la sorți, Moldova va juca în grupă cu echipa gazdă, Slovacia, Suedia şi Albania.

În play-off se vor califica primele două clasate. Jucătorii spun că au şanse să ajungă în următoarea fază a competiţiei, chiar dacă vor evolua pentru prima dată la un asemenea nivel.

”Vom evolua pentru prima dată în Divizia B a Campionatului European. Va fi greu, însă vom face tot posibilul pentru a obţine un rezultat bun. Cred că cel mai dificil meci va cel cu gazda turneului, Ungaria”, a spus jucătorul naționalei Egor Guzun.

Naţionala noastră a început pregătirile la Chişinău împreună cu antrenorul Alexei Beskov. Acesta este născut la Tiraspol şi a jucat pentru naţionala Moldovei, însă de ani buni este cetăţean al Ucrainei. Beskov este ajutat de antrenorul primei reprezentative a Moldovei, Vladimir Poleah.

”Vom încerca puterile jucătorilor, înţelegem că va fi foarte greu, însă noi mereu ne punem obiective mari. Vrem să ieşim din grupă. Înţelegem că e foarte dificil acest lucru, însă acum muncim pentru asta”, a spus antrenorul naţionalei Moldovei, Alexei Beskov.

Pentru turneul din Ungaria se pregătesc 15 baschetbalişti, convocaţi de la echipe din toată ţara, însă deplasarea o vor face doar 12 jucători. Conducerea federaţiei consideră că participarea la o asemenea competiţie este o nouă provocare pentru întreg baschetul moldovenesc.

”Am selectat cei mai buni jucători de la mai multe echipe din Moldova. Ei deja au experienţă de joc în campionatul intern şi sunt pregătiţi atât moral, cât şi fizic. Sigur că ne aşpteptăm la rezultate foarte bune. Nu va fi uşor să jucăm împotriva Suediei sau Albaniei, însă sperăm să facem faţă”, a declarat preşedintele Federației de Baschet din Republica Moldova - Octavian Vucol.

Citit 1681 ori

Media

E-mail: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. 

(+373) 794 40 247

Copyright © 2014 FBRM